سیستم مدیریت محتوا یا CMS چیست؟

سیستم مدیریت محتوا چیست؟

یک سیستم مدیریت محتوا CMS که اغلب به اختصار CMS خوانده می شود ، نرم افزاری است که به کاربران کمک می کند تا بدون نیاز به دانش فنی تخصصی، محتوا را در یک وب سایت ایجاد، مدیریت و اصلاح کنند.

به زبان ساده تر، یک سیستم های مدیریتی محتوایی است که به شما کمک می کند تا یک وب سایت بسازید بدون اینکه نیاز به نوشتن تمام کدها از ابتدا داشته باشد (یا حتی بدانید که چگونه کد گذاری کنید). همچنین می توانید از سیستم های مدیریت محتوا برای توابع دیگر مانند مدیریت اسناد نیز استفاده کنید.

چگونه یک سیستم مدیریت محتوا کار می کند؟

وردپرس مثال خوبی از یک سیستم مدیریتی محتوا است. بیایید با ایجاد یک تکه محتوا شروع کنیم. بدون یک سیستم مدیریت محتوا، شما نیاز به نوشتن یک استاتیک فایل HTML و آپلود آن به صورت دستی دارید.

اما با یک سیستم مدیریتی محتوا مانند وردپرس، شما فقط محتوای خود را در یک رابط خوب مانند مایکروسافت ورد بنویسید و آن را کپی کرده به وردپرس ببرید و باقی کار ها را به CMS بسپارید.

پیشنهاد نویسنده: منظور از طراحی سایت داینامیک چیست؟

به طور مشابه، برای آپلود و مدیریت رسانه ها، مانند تصاویر، به جای اینکه نیاز به تعامل مستقیم با سرور داشته باشید، می توانید آرشیو را مرور کنید. همچنین باعث می‌ شود تمام محتوایی که تولید می ‌کنید دقیقاً همانطور که می ‌خواهید برای بازدیدکنندگان نشان داده شود.

چه چیزی یک سیستم مدیریت محتوا CMS را تشکیل می دهد؟

در سطح فنی تر، یک سیستم مدیریتی محتوا از دو بخش اصلی تشکیل شده است:

یک برنامه مدیریت محتوا (CMA) : این بخشی است که به شما امکان می دهد محتوا را در سایت خود اضافه کرده و مدیریت کنید.

cms چیست؟

یک برنامه تحویل محتوا (CDA) : این بخش فرآیند پشت صحنه را مدیریت می کند و محتوایی را که در CMA وارد کرده اید، گرفته، آن را ذخیره می ‌کند و برای بازدیدکنندگان شما قابل مشاهده می ‌کند.

نمونه هایی از سیستم مدیریت محتوا CMS محبوب

وردپرس که در بالا به آن اشاره شد، بهترین نمونه از یک سیستم مدیریتی محتوای محبوب است. در حالی که مطمئنا سیستم های مدیریت محتوای دیگری نیز وجود دارد، اما وردپرس بیش از 43.3 درصد از سهم بازار را در وب سایت های شناخته شده که از سیستم مدیریت محتوا استفاده می کنند، دارا می باشد.

توجه داشته باشید که وقتی از “وردپرس” نام می بریم، در مورد WordPress.com صحبت نمی کنیم. در عوض، ما روی WordPress.org متمرکز شده ‌ایم، که وب‌ سایتی است که سیستم مدیریتی محتوایی وردپرس در آن ذخیره می ‌شود.

علاوه بر نرم افزار وردپرس، سایر سیستم های مدیریت محتوای محبوب عبارتند از:

  • Joomla
  • Drupal
  • Magento (برای فروشگاه های تجارت الکترونیک)
  • Squarespace
  • Wix
  • TYPO3

همچنین بسیاری از دیگر سیستم ‌های مدیریت محتوا CMSکمتر شناخته شده وجود دارند که رسیدن به مدیریت محتوای شرکت ‌های بزرگ را، هدف خود قرار داده اند.

چه نوع وب سایت هایی را می توانید با این سیستم های مدیریت محتوا بسازید؟

اکثر سیستم مدیریت محتوا CMS امروزه بسیار انعطاف پذیر هستند. در حالی که برخی از آن ها، روی یک کاربرد خاص تمرکز می کنند. مانند Magento و تجارت الکترونیک، اما اکثر سیستم های مدیریت محتوای محبوب را می توان برای ایجاد هر نوع وب سایتی استفاده کرد.

به عنوان مثال، می توانید از وردپرس استفاده کنید:

  • وب سایت ها
  • وبلاگ ها
  • فروشگاه های تجارت الکترونیک
  • انجمن ها
  • شبکه های اجتماعی
  • دوره های آنلاین
  • سایت های عضویت
  • نمونه کارها و…

بهترین پلتفرم سیستم مدیریت محتوا CMS

یک استدلال واقعی برای اینکه یک سیستم مدیریتی محتوا در 100٪ موارد بهترین است، دشوار است. با این حال، کاری که می ‌توانیم انجام دهیم این است که به اعداد و ارقام برگردیم. قطعا دلیلی وجود دارد که وردپرس چنین سهمی از بازار سیستم مدیریتی محتوا دارد.

سیستم مدیریت محتوا

از دلایل مهم آن می شود به کاربردی بودن برای اکثر وب سایت ها و ارائه ی کاربر پسند ترین و انعطاف پذیر ترین راه حل ها نام برد. وردپرس همیشه نه، اما در بیشتر مواقع بهترین گزینه است.

نحوه ساخت وب سایت با سیستم مدیریت محتوا CMS

اگر می خواهید وب سایت خود را با سیستم های مدیریت محتوا بسازید، روند کلی چیزی شبیه به این است:

  • میزبانی وب و نام دامنه بخرید
  • سیستم مدیریتی محتوایی دلخواه خود را بر روی سرور خود نصب کنید
  • سیستم های مدیریت محتوا را پیکربندی کنید تا نحوه ظاهر و عملکرد سایت شما را تعیین کند
  • نوشتن محتوا را با استفاده از رابط سیستم های مدیریت محتوا شروع کنید

مدیریت محتوای سایت

همانطور که پیش تر گفتیم، صفحات و مطالب مرتبطی که وارد می شوند، در هسته CMS ذخیره شده و ذخیره سازی تمامی اطلاعات در یک هسته مرکزی، باعث ایجاد ویژگی های پر کاربرد زیر می گردد:

  • امکان ردیابی تغییرات اعمال شده در تمامی صفحات توسط کارمندان و تاریخ اعمال آخرین تغییرات
  • امکان محدود کردن دسترسی کاربران به صفحات خاص
  • یکپارچه سازی به وسیله منابع اطلاعاتی موجود و سیستم های IT

انتشار مطالب در سایت

پس از تایید نهایی محتوا، شما تصمیم میگیرید که مطالب چه زمانی و به چه صورتی در سایت به نمایش گذاشته شوند. سیستم مدیریت محتوا با موتور های انتشار بسیار قوی به شما این امکان را می دهد که هنگام انتشار مطالب، لایه ها و ظواهر صفحه های سایت را مدیریت کنید.

پیشنهاد نویسنده: تفاوت های طراحی سایت اختصاصی و نیمه اختصاصی

سیستم مدیریت های محتوا CMS همچنین باعث بالا رفتن کیفیت و تاثیرگذاری سایت نیز میشود. مثلا: امکان نمایش سایت را در مرورگر های (browser) متفاوت پشتیبانی می کند و همچنین امکان داشتن سایتی پویا (Dynamic) را نیز فراهم می کند.

سخن پایانی

در واقع به کار گیری سیستم های مدیریت محتوا، به طرز شگفت آوری ساده و آسان است، برخلاف چیزی که ممکن است در نگاه اول به نظر آید. البته ابزار هایی مانند Kinsta می توانند به نصب سیستم مدیریتی محتوا CMS شما (در این مورد وردپرس) کمک بسیاری کنند.

بنابراین می توانید با استفاده از ابزارهای کمکی و سیستم های مدیریت محتوا، مستقیماً به ساخت سایت خود بدون هیچگونه تخصص فنی و حرفه ای، تولید محتوای دلخواه و انتشار پربازده و قوی آن ها، بپردازید.

دسترسی به محتوا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *