بازاریابی در موتورهای جستجو چیست و چگونه کار می‌کند؟

بازاریابی در موتورهای جستجو

بازاریابی در موتورهای جستجو شاید عبارت آشنایی باشد که آن را در حین راه اندازی کسب و کار مجازی خود بارها شنیده باشید. اما اینکه بازاریابی در موتورهای جستجو چیست و چگونه کار می کند، سئوال ذهن افراد بسیاری است که پرداختن به آن می تواند بر حوزه دانش نظری نسبت به این مفهوم بیافزاید.
بازاریابی موتورهای جستجو یا بعبارتی (Search Engine Marketing) از زیرمجموعه بازاریابی اینترنتی است که با انجام اقداماتی از جمله بهینه سازی می توان در نتایج موتورهای جستجو (Search Engine Results Page) دیده شد.
اکنون ممکن است که بین دو مفهوم بازاریابی موتورهای جستجو و بهینه سازی موتورهای جستجو (Search Engine Optimization) یا همان سئو کمی دچار ابهام شده باشید.

بنابراین نیاز است که بین دو مفهوم بازاریابی موتورهای جستجو که با مخفف SEM شناخته می شوند و بهینه سازی موتورهای جستجو یا همان SEO تمایز قائل شد. از آنجایی که قصد این نوشته پرداختن به بحث بازاریابی موتورهای جستجو است، به موضوع بهینه سازی موتورهای جستجو در همین حد کفایت می کنیم.
اگر احتمالا با آمارها در موتورهای جستجویی مانند گوگل آشنایی داشته باشید. اهمیت بازاریابی در موتورهای جستجو را بهتر درک می کند. تنها در یک روز حدود 8 میلیارد جستجو در گوگل انجام می شود. بعبارتی از ابتدای سال جاری تاکنون که کمی بیش از نصف سال طی شده است، بیش از 581 میلیارد مطلب در گوگل جستجو شده است. اگر به صورت ثانیه ای به این آمار نگاهی داشته باشیم، در هر یک ثانیه 93 هزار و 622 جستجو از طریق گوگل انجام می شود.

به طور کلی می توان گفت که بهینه سازی موتورهای جستجو یکی از زیرمجموعۀ اقداماتی است که به منظور موفقیت در بازاریابی موتورهای جستجو انجام می شود.

مروری بر شروع فعالیت بازاریابی موتورهای جستجو

ذکر این نکته لازم است که جستجو از طریق موتورهای جستجو تنها محدود به گوگل نیست و سایر موتورهای جستجو مانند بینگ و بایدو نیز برخی از دیگر موتورهای جستجو هستند که با تلاش خود سعی دارند بخش بیشتری از جستجوهای کاربران را به خود اختصاص دهند.
در دهه 1990 که موتورهای جستجو شروع به فعالیت کردند، برنامه ریزی ها برای افزایش بازدید از موتورهای جستجو آغاز شد. این تلاش ها با اولین گامها به منظور ساخت مدل کسب و کاری که سود اقتصادی به دنبال داشته باشند، آغاز شد. خدماتی مانند تبلیغات کلیکی که به نام Pay Per Click شناخته می شود، اولین گامهای کسب درآمد از موتورهای جستجو بود.

بازاریابی در موتورهای جستجو گوگل

اهمیت بازاریابی در موتورهای جستجو از چنان اهمیتی برخوردار است که گوگل در سال پایانی قرن بیستم به نمایش تبلیغات خود از طریق گوگل ادز پرداخت. در واقع تا آن زمان مفهومی تحت عنوان بازاریابی موتورهای جستجو مطرح نشده بود، و در سال 2001 بود که فردی به نام “دنی سالیوان” این مفهوم را مورد استفاده قرار داد.
به منظور انجام بازاریابی در موتورهای جستجو ابزارهای مختلفی وجود دارد که از جمله آنها می توان به گوگل ادز اشاره کرد. بینگ ادز و مایکروسافت ادسنتر نیز روش های دیگر هستند که از آنها به منظور انجام این نوع بازاریابی استفاده می شود.

چگونگی کار کردن بازاریابی موتورهای جستجو

بازاریابی موتورهای جستجو از طریق سیستم مزایده انجام می شود. برای روشن تر شدن موضوع، سیستم مزایده به گونه ایست که شما باید در آن برنده شوید و برای برنده شدن دو فاکتور مهم شامل هزینه به ازای هر کلیک (Cost Per Click) و همچنین مرتبط بودن تبلیغات با جستجوی انجام شده توسط کاربر در این فرایند بسیار اثرگذار هستند.
فاکتور اول باعث می شود که تبلیغ شما در جایگاه بالاتری از صفحات جستجو قرار گیرد. یعنی اگر در خصوص هزینه به ازای هر کلیک، شما مبلغ بیشتری برای تبلیغات در نظر بگیرید، می توانید جایگاه بهتری را به دست آورید. پس به عبارت ساده، اگر برای فروش یک محصول خود در مقایسه با رقبا، رقم بالاتری در نظر داشته باشید، شما برنده هستید. البته این هزینه تنها عامل نیست، و باید مرتبط بودن محتوا را نیز در نظر داشته باشید.
چگونگی کار کردن بازاریابی موتورهای جستجو
موتورهای جستجو از سویی نیز به مخاطب اهمیت ویژه ای می دهند. همانطور که می دانید هدف کاربران موتورهای جستجو به طور کلی دستیابی به محتوای مناسب در سایت های مختلف است. بنابراین اگر جستجویی انجام می دهند، هدفی دارند که اگر آن هدف تأمین نشود، از جستجوی خود رضایت نخواهند داشت. این عدم رضایت برای موتورهای جستجو اهمیت ویژه ای دارد.
بنابراین، موتورهای جستجو بسته به میزان ارتباط تبلیغ با آنچه که کاربران جستجو می کنند، نمره ای که بین 1 تا 10 است را به تبیلغ کنندگان اختصاص می دهند که به آن نمره کیفیت گفته می شود. هرچقدر این نمره بالاتر باشد، نشانه کیفیت بالاتر محتواست. از سوی دیگر، هنگامی که دو رقیب رقم مزایده یکسانی داشته باشند، رقیبی که نمره کیفیت بالاتری داشته باشد، جایگاه بالاتری را در صفحات به خود اختصاص می دهد.

نکات کلیدی در خصوص استفاده از بازاریابی موتورهای جستجو

قرار گرفتن در جایگاه اول نتایج جستجوی موتورهای جستجوگر کار آسانی نیست. تخصص و دانش بروز از تحولاتی که در موتورهای جستجو رخ می دهد، یکی از این الزامات است. راههای متفاوتی وجود دارد که با بهره گیری از آنها می توان نتایج حاصل از بازاریابی موتورهای جستجو را بهبود بخشید.
نخستین اقدام ارتباط بین کلید واژه هایی است که انتخاب می کنید. آیا این کلمات به گونه ای انتخاب شده اند که توصیف کننده خدمات شما به صورت جامع و کامل باشند. علاوه بر جامع و کامل بودن کلمات کلیدی، تناسب هرچه بیشتر آنها با کسب و کار شما و همچنین نیاز مشتری نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
علاوه بر موارد فوق، شناسایی کلماتی که رقابت در مورد آنها وجود دارد نیز اهمیت شایانی دارد. نرم افزارها و روش های مختلفی وجود دارد که از طریق آنها می توان کلمات کلیدی با رقابت بالا و کلماتی که رقبا از طریق آنها به جایگاه های برتر دست یافته اند، را شناسایی کرد و بر این اساس استراتژی محتوا را تعیین کرد.

 استفاده از بازاریابی موتورهای جستجو
سخن پایانی
بازاریابی در موتورهای جستجو بخش مهمی از موفقیت کسب و کارهایی هستند که یا نوپا محسوب می شوند و یا دارای رقبای جدی در بازار هستند. بنابراین، اگر دارای کسب و کار نوپایی هستید که قصد دارید خود را در محیط پررقابت فعلی به مشتریان بالقوۀ خود معرفی کنید و یا قصد تقویت جایگاه خود در برابر سایر رقبا را دارید، استفاده از بازاریابی در موتورهای جستجو را در فهرست اولویت های تبیلغاتی خود قرار دهید.

دسترسی به محتوا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *